تبلیغات
سایت شخصی خانم فرشچیان وب گاه تخصصی زبان انگلیسی - نمونه سوال: شعر ساده

نمونه سوال: شعر ساده

 

نوع مطلب :نمونه سوال ،

Sample test: Simple Poetry

1. Sensory representation of the literal objects or sensations is called ……….

          a. metaphor                                        b. simile

          c. paradox                                           d. imagery

2. When an image is represented to the eye, it is a(n) ………. image.

          a. olfactory                                          b. gustatory

          c. tactile                                              d. visual

3. An auditory image is one which represents itself to the sense of ……….

          a. touch                                              b. taste

          c. hearing                                            d. smell

4. The image which represents itself to the sense of smell is ………

          a. olfactory                                          b. gustatory

          c. tactile                                              d. auditory

5. What imagery do you find in the following lines:

And many a rose-carnation feed

With summer spice the humming air

          a. visual, gustatory, auditory,               

b. visual, gustatory, tactile

c. visual, olfactory, auditory

d. olfactory, gustatory, tactile

6. What dominant imagery do you find in the following lines:

My heart aches, and a drowsy numbness pains

My sense, as though of hemlock I had drunk,

          a. visual                                              b. gustatory

          c. olfactory                                          d. auditory

7. What dominant imagery do you find in the following lines:

Is it perfume from a dress

That makes me so digress?

          a. visual                                              b. gustatory

          c. olfactory                                          d. auditory

8. A figure of speech by which a similarity between two objects is directly expressed.

          a. metaphor                                        b. simile

          c. metonymy                                       d. synecdoche

9. Explicit comparison between two objects or things is called ……….

          a. metaphor                                        b. simile

          c. metonymy                                       d. synecdoche

10. An implied analogy which imaginatively identifies one object with another.

          a. metaphor                                        b. simile

          c. apostrophe                                      d. metonymy

11. An implicit comparison between two objects or things.

          a. synecdoche                                      b. metonymy

          c. personification                                 d. metaphor

12. The sentence She has a heart of stone is an example of ……..

          a. synecdoche                                      b. metonymy

          c. personification                                 d. metaphor

13. When an attribute of a thing is substituted for the thing itself, we have used ….......

          a. metonymy                                       b. synecdoche

          c. metaphor                                         d. simile

14. Using “the crown” for “the monarchy” is an instance of ……….

          a. metonymy                                       b. synecdoche

          c. metaphor                                         d. simile

15. Using “the stage” for “the theater” is an instance of ……….

          a. metaphor                                        b. simile

          c. metonymy                                       d. synecdoche

16. Treating something lifeless as a human being or representing it in human form.

          a. apostrophe                                      b. paradox

          c. metaphor                                         d. personification

17. The figure of speech which gives animals, ideas, and inanimate objects human

forms, character or sensibilities is ……….

a. metaphor                                        b. simile

          c. personification                                 d. apostrophe

18. The figure of speech by which someone or something usually absent is directly

addressed as though present.

a. apostrophe                                      b. paradox

          c. metaphor                                         d. personification

19. Death! be not proud! is an instance of ………..

          a. metaphor                                        b. simile

          c. apostrophe                                      d. personification

20. A figure of speech by which a part of a whole is used to signify the whole.

          a. metonymy                                       b. synecdoche

          c. paradox                                           d. metaphor

21. Using “pen” for “thought” is an instance of ……….

          a. metonymy                                       b. synecdoche

          c. simile                                              d. metaphor

22. Using “bread” for “food” is an instance of ……….

          a. metonymy                                       b. synecdoche

          c. simile                                              d. metaphor

23. A figure of speech in which exaggeration is used without the intent or aim of literal

persuasion.

a. apostrophe                                      b. meiosis

c. hyperbole                                        d. synecdoche

24. Representing things less than they are is called ……….

 a. apostrophe                                     b. meiosis

c. hyperbole                                        d. synecdoche

25. Statement that seems to be absurd or contradictory but is or may be true.

          a. irony                                               b. paradox

          c. hyperbole                                        d. meiosis

26. The statement “Don’t think that martyrs are dead. They are alive.”  is an instance of ….

          a. irony                                               b. paradox

          c. hyperbole                                        d. meiosis

27. Expression of one’s meaning by saying the direct opposite of one’s thoughts in order to

be emphatic, amusing, sarcastic, etc.

a. irony                                               b. paradox

          c. hyperbole                                        d. meiosis

28. A figure of speech in which the actual aim is told in words that carry the opposite

meaning.

a. situational irony                               b. romantic irony

c. verbal irony                                     d. dramatic irony

29. The line My love is like a red red rose is an instance of ……….

          a. apostrophe                                      b. hyperbole

          c. simile                                              d. metaphor

30. O Moon! How gracefully thou climbest the sky is an instance of ……….

          a. paradox                                           b. meiosis

          c. simile                                              d. apostrophe

 

1

D

6

B

11

D

16

D

21

A

26

B

2

D

7

C

12

D

17

C

22

B

27

A

3

C

8

B

13

A

18

A

23

C

28

C

4

A

9

B

14

A

19

C

24

B

29

C

5

A

10

A

15

C

20

B

25

B

30

D

 





کانال تلگرامی من پنجشنبه 10 تیر 1395
چند ضرب المثل انگلیسی چهارشنبه 5 مهر 1391
نمونه هایی از گفتگوهای تجاری (بخش دوم) چهارشنبه 5 مهر 1391
نمونه هایی از گفتگوهای تجاری (بخش اول) چهارشنبه 5 مهر 1391
اندرزهای شکسپیر برای لذت از زندگی دوشنبه 27 شهریور 1391
چند اصطلاح در بر دارنده ی نام های حیوانات به صورت تست های چند گزینه ای شنبه 21 مرداد 1391
برخی لغات انگلیسی که ریشه فارسی دارند. چهارشنبه 13 مهر 1390
تقویت مهارت خواندن و درک مفاهیم جمعه 18 شهریور 1390
نمونه سوال: شعر ساده دوشنبه 13 تیر 1390
Beauty شنبه 11 تیر 1390
Paradox of Our Times شنبه 11 تیر 1390
مقاله: معیارهای ترجمه متون دینی شنبه 11 تیر 1390
پیشنهادهایی در ترجمه نوشته های علمی و تحقیقی (بخش دوم) شنبه 11 تیر 1390
پیشنهادهایی در ترجمه نوشته های علمی و تحقیقی (بخش اول) شنبه 11 تیر 1390
مقاله: پست مدرنیسـم و فرآینـد جهـانی شدن شنبه 11 تیر 1390
معرفی کتاب برای listening جمعه 3 تیر 1390
معرفی کتاب برای یادگیری grammar جمعه 3 تیر 1390
ده سوالی که خداوند از شما نمی پرسد... دوشنبه 30 خرداد 1390
چگونه انگلیسی بنویسیم شنبه 28 خرداد 1390
نمونه سوال اصول و روش ترجمه جمعه 20 خرداد 1390
روش تشخیص main idea چهارشنبه 18 خرداد 1390
چگونه مهارت درک مطلب را بهبود بخشیم. چهارشنبه 18 خرداد 1390
آموزش ابتدایی زبان انگلیسی ( بخش سیزدهم) دوشنبه 9 خرداد 1390
آموزش ابتدایی زبان انگلیسی ( بخش دوازدهم) دوشنبه 9 خرداد 1390
آموزش ابتدایی زبان انگلیسی (بخش یازدهم) دوشنبه 9 خرداد 1390
آموزش ابتدایی زبان انگلیسی (بخش دهم) سه شنبه 3 خرداد 1390
آموزش ابتدایی زبان انگلیسی (بخش نهم) سه شنبه 3 خرداد 1390
آموزش ابتدایی زبان انگلیسی (بخش هشتم) سه شنبه 3 خرداد 1390
آموزش ابتدایی زبان انگلیسی (بخش هفتم) سه شنبه 3 خرداد 1390
آموزش ابتدایی زبان انگلیسی (بخش ششم) سه شنبه 3 خرداد 1390
لیست آخرین پستها